O MENI

Ob nenehni skrbi za uskladitev obveznosti med družino in službo sem se vedno trudila tudi za urejenost našega doma, da bi se v njem vsi kar se da dobro počutili. 

Od nekdaj me je zanimalo urejanje notranjih prostorov, da bi bili prijetni za bivanje, delo in ustvarjanje ter psihološki vidik vpliva prostorov na razpoloženje in naše počutje. V času študija francoščine sem velikokrat obiskala Francijo in imela priložnost videti veliko različnih prostorov, ambientov in domov. Kasneje tudi v Avstraliji, od koder prihaja moj mož, in v Jugovzhodni Aziji, kjer ima korenine in kamor se z družino tako radi vračamo. 

Z 20-letnimi delovnimi izkušnjami, med katerimi je glavnina s področja komuniciranja in odnosov z javnostmi, sem pridobila dragocene izkušnje za delo z ljudmi, poslušanje, razumevanje in iskanje rešitev ter imela veliko priložnosti za opazovanje, učenje in rast. 

 

S pomočjo šolanja pri Marie Kondo, avtorici svetovne uspešnice z naslovom Umetnost pospravljanja – urejeno stanovanje bo spremenilo vaše življenje, sem združila svoje izkušnje in zanimanja v edinstveno svetovanje, s pomočjo katerega preko urejanja domov ljudem pomagam organizirati hišo ali stanovanje in najti prostor za tisto, kar jim je pomembno. Sem edina certificirana svetovalka za urejanje domov po metodi Marie Kondo v Sloveniji. 

Zakaj ime Žajbelj?

Ureditev doma je kot domače zdravilo, saj ima veliko pozitivnih učinkov na naše počutje in razpoloženje, v prostoru pa se ustvari novo vzdušje, ki podpira naše življenje. Prav žajbelj je zdravilna rastlina, ki blagodejno vpliva tako na naše zdravje kot na bivalne prostore. Že stare kulture so ga v obliki kadila v domovih uporabljale za odganjanje slabe in poudarjanje dobre energije .  

Tina Markun 

 

Tina was born and raised in Kranj but has been living in Bohinj for nearly 20 years with her husband – Andy, and their two kids.

Tina has a degree in journalism and the French language, and is employed in the field of Public Relations.

Always the fastidious person at work and in the home, cleanliness and tidiness have always been a way of life for Tina.

Even so, it was not until she attended the KonMari Consultant Program and then becoming a qualified consultant that Tina decided to share what it is to “Spark Joy” in the home.

If you want to truly change your life you first need absolute clarity that change is needed. Once you realise this the next step is to change the way you live, starting with where and how you live.

When you are ready, Tina will help you with the changes that are needed in your home.